תביעת אבהות

אבהות היא קשר גנטי בין אב לצאצא שלו שגורר עמו, מבחינה משפטית, חובות של האב לצאצא, וזכויות של האב כלפי הצאצא. מן הבחינה המעשית פירוש הדבר הוא שכדי שיתקיימו יחסי אבהות, יש להוכיח את הקשר הגנטי, האב חייב בפרנסת ילדיו והוא זכאי לקיים איתם קשר אבהי. את הקשר הגנטי מוכיחים באמצעות בדיקת רקמות. פרנסה היא דאגה לכלכלת הצאצא עד בגרות, וקשר אבהי מתקיים באמצעות הסכמי ראייה ומשמורת.

עו"ד דיני משפחה – לתאום פגישה חייגו :

0737841738
בדיקת רקמות בתביעת אבהות

בדיקת רקמות - כל מה שלא ידעתם

אי אפשר לחייב אדם לבצע בדיקת רקמות בין אם זה כדי להוכיח אבהות או לשלול אותה. בדיקת רקמות יכולה להיעשות באמצעות צו של בית משפט לענייני משפחה המטפל גם במקרים של תביעת אבהות. הבדיקה פשוטה מאוד וחשאית. התוצאות מגיעות ישירות מהמכון הגנטי לבית המשפט. אם בדיקת האבהות צריכה להתבצע על קטין עד גיל 16 יש צורך בהסכמה של האחראי. רק במקרים של חשד למחלה גנטית או מחלה אחרת ניתן לעשות בדיקה זו ללא הסכמה כנ”ל.

מקרים מעניינים של תביעת אבהות

מקרים מעניינים של תביעת אבהות

אם גבר מסרב לבצע בדיקת אבהות בית המשפט יכול להסיק מסקנה סבירה כי הוא האב ולחייב אותו במזונות. לעומת זאת אם יש חשש שהוכחת האבהות תגרום לקביעת מעמד הילד כממזר, הנטייה היא לא לבצע את בדיקת האבהות. תביעת אבהות תיתכן גם במקרה שהאב נפטר. במקרה כזה תיערך בדיקת אבהות דרך הרקמות של הוריו או במקרה של סירוב תיתכן פתיחת הקבר ולקיחת דגימה מגופת הנפטר. בדיקת אבהות חשובה גם במקרים של גניבת זרע. להבנה נרחבת יותר של הנושא אפשר להתייעץ עם עו”ד המתמחה בתחום דיני משפחה כמו עו”ד ורד לוי.

תביעת אבהות - טובת הילד מעל לכל

טובת הילד מעל לכל

העיקרון העליון המנחה את בית הדין הוא טובת הילד, ובפסקי דין רבים נקבע כי טובת הילד עדיפה על חקר האמת. טובת הילד פירושה גם דאגה כלכלית לפרנסתו. לעומת זאת ישנם מקרים שבהם יש חשיבות עליונה לבירור של מחלות גנטיות. ולצדם עומדת זכותו של הילד להיות שייך למסגרת משפחתית, ולכן בתי המשפט מתמרנים בין האופציות השונות כשטובת הילד מעל לכל.