משמורת ילדים בגירושין

החזקת ילדים היא אחד הנושאים המורכבים במסגרת הליכי גירושין. מהי משמורת ילדים? אילו סוגי משמורת ישנם? וכיצד המשמורת נקבעת? כל זאת ועוד לפניכם.
לא פעם במסגרת הליכי גירושין קשים, קיימת מחלוקת רבה בסוגיית החזקת הילדים, הרי היא המשמורת. בהיעדר הסכמה בסוגיה זו, אין זה מפתיע שכל הורה טוען למסוגלות הורית גבוהה יותר. תפקידו של בית המשפט הוא להכריע מי יהיה ההורה המשמורן, בכפוף לביצוע בדיקת מסוגלות הורית מטעם צוות מומחים של בית המשפט. בסופו של התהליך הצוות המקצועי יגיש לבית המשפט את חוות דעתו ולאורה הוא יכריע בסוגיה בפסק דין.

משמורת ילדים – מהי?

תחום משמורת הילדים מתייחס לחובתם של ההורים לדאוג לכל צרכיהם של ילדיהם המשותפים הקטינים מבחינה נפשית, פיזית ובריאותית.

הביטוי "משמורת ילדים" מתייחס לשני סוגים של משמורת: משמורת משפטית ומשמורת פיזית. משמורת פיזית מתייחסת למקום הפיזי בו יגורו הילדים לאחר הגירושין ומשמורת משפטית מתייחסת לאפוטרופסות הטבעית של ההורים ולאחריות שלהם על גידולם, חינוכם ועתידם. ברוב המקרים, ההתייחסות היא לפן הפיזי של המשמורת, ולכך נתייחס גם כאן.

מהי משמורת משותפת?

הסוגים של משמורת ילדים

משמורת בחזקת האם

הילדים נשארים בחזקת האם כך שהיא מוגדרת כהורה המשמורן. כפועל יוצא מכך הילדים מתגוררים אצלה באופן קבוע ולאב ישנם הסדרי שהות בשעות וימים קבועים עם אפשרות של לינה.

משמורת בחזקת האב

הילדים נשארים בחזקת האב והוא יוגדר כהורה משמורן. במקרה זה הילדים יתגוררו עם האב כדרך קבע והאם תזכה להסדרי שהות בימים ושעות קבועים ועם האפשרות ללינה.

משמורת משותפת

מגמה שתופסת תאוצה בשנים האחרונות במסגרתה ההורים מתחלקים במשמורת על הילדים באופן שוויוני. במשמורת משותפת הילדים מתגוררים אצל שני ההורים במחזוריות. כאן לא מוגדר הורה משמורן אחד כי אם שני ההורים

משמורת מפוצלת

אפשרות זו נדירה יחסית אך קיימת. במסגרתה מפרידים בין הילדים ומחלקים את המשמורת בין שני ההורים. המשמעות: ילד אחד במשמורת האם וילד אחד במשמורת האב, כאשר להורה שאינו משמורן יהיו הסדרי שהות עם הילד שלא נמצא בחזקתו.

משמורת ילדים בגירושין

כיצד נקבעת משמורת ילדים?

חוק הכשרות המשפטית מתייחס לענייני הורים וילדים, על היחסים שביניהם, והוא קובע שכל אדם שטרם מלאו לו 18 שנים ייחשב לקטין. סעיפי החוק מגדירים את חובותיהם של הורים כלפי ילדיהם הקטינים, לרבות החובה לדאוג לצרכיהם, חינוכם, לימודיהם, הכשרתם לעבודה, שמירת נכסיהם, קביעת מקום מגוריהם וייצוגם. על פי החוק על ההורים האפוטרופוסים "לדאוג לטובת הקטין בדרך שהורים מסורים היו נוהגים בנסיבות העניין". במידה ואין הסכמה של שני ההורים בסוגיית משמורת הילדים או שגיבשו הסכם שלא כובד, לבית המשפט עומדת הזכות להכריע בנושא כראות עיניו ותוך התייחסות לעיקרון טובת הילד.

כלומר, בהיעדר הסכמה בין ההורים בית המשפט יכריע במחלוקת ויקבע מי ההורה שיהיה מסוגל לספק לקטין את כל צרכיו באופן הטוב והראוי ביותר.

פנו למשרד עו"ד ורד לוי לענייני משפחה וגירושין לקבלת ייעוץ והכוונה משפטית

ישנם קריטריונים רבים אשר נשקלים בעת עיסוק בסוגיית משמורת ילדים ולכן חשוב שיהיה לכם ייצוג וליווי משפטי מקצועי ואיכותי. משרד עו"ד דיני משפחה – ורד לוי ניסיון עשיר בתחומי גירושין ודיני משפחה, לרבות בתחום מורכב כמו משמורת והחזקת הילדים, הדורש מיומנות ורגישות כאחד.

משמורת ילדים בגירושין
עורך דין משמורת ילדים
אולי יעניין אותך גם

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 0737841738
דילוג לתוכן