התסמינים, הגורמים והטיפול בניכור הורי
- גירושין, דיני משפחה, ניכור הורי, עו"ד גירושין, עו"ד דיני משפחה, תופעת ניכור הורי
ניכור הורי הוא כאשר הורה אחד מכפיש את ההורה השני לילד המשותף , כדי להרחיק ילד מההורה השני ולהפוך להורה "המועדף". האשמות והכפשות מעוותות את תפיסת הילד את ההורה המנוכר. לדוגמא אמא אומרת לילד שלה שאביו אינו אב טוב ,הילד עלול בסופו של דבר לסרב לדבר עם האבא .
מהם התסמינים לניכור אצל הילד?
הסימנים לניכור
דרכי טיפול
כיום כאשר מתקבלת תלונה על מצב של ניכור הורי, בית משפט לענייני משפחה מזמן דיון דחוף, אם מתברר שקיים ניכור הורי, מפנים את ההורים למטפל והשופט מקבל חוות דעת של המטפל או של עובדי הרווחה שעושים בדיקות של מסוגלות הורית. ההליך המשפטי מזורז ובית המשפט פועל כדי לחדש את הקשר בין הילד וההורה המנוכר .
אם אכן מתגלה שיש הסתה של אחד ההורים, השופט יכול להטיל סנקציות, כגון קנס כספי על ההורה המנכר וכן יכול לשנות או להרחיב את שהיית הילד אצל ההורה המנוכר. מי שמאבחן ניכור הורי הוא פסיכולוג או פסיכיאטר. גם פקידת סעד יכולה להגיש לבית משפט תסקיר לפיו מתקיים ניכור ולהמליץ על הפניה לפסיכולוג .
בית המשפט לענייני משפחה ינסה לתת מענה מהיר במקרה שיש הוכחות והערכות של גורמי המקצוע והוכח נתק וניכור מאחד ההורים. בית המשפט מעמיד לנגד עיניו את טובת הילד, תוך הקטנת הפגיעה הפסיכולוגית בו.