תופעת האלימות במשפחה
איך יוצאים ממעגל האלימות
רבים מאמינים כי במקרה חירום ומצוקה הכתובת הראשונית לטיפול באלימות היא פניה למשטרת ישראל, אלא שלמרבה הצער הניסיון מוכיח כי פניה כזו לא מטפלת לעומק בבעיה ונותנת לכל היותר מענה מיידי וקצר, כאשר במרבית המקרים המשטרה נותנת צו הרחקה לימים אחדים, ואף תעמיד את המתלונן/ת ברמת סיכון גבוהה יותר בסיום הצו.
אין הדבר בא למנוע פניה לרשויות החוק, ובמקרה של אירוע אלימות וסכנה חשוב לעשות כן, ולו על מנת לעצור את האירוע הנקודתי, יחד עם זאת כפתרון לטווח הארוך ועל מנת לייצר פרידה בריאה ובטוחה ואת הרחקת הגורם הפוגע, חשוב להיוועץ בעו"ד אלימות במשפחה.
מתי נדרשת התערבות של עורך דין לענייני אלימות במשפחה?
הדרך הפשוטה ביותר להחליט אם יש צורך בהתערבות מקצועית ובסיוע עורך דין אלימות במשפחה, היא על פי האמרה המוכרת: כשיש ספק אין ספק. סיפורים רבים בתקשורת מתארים מקרים בהם הפניה נעשתה בשלבים מאוחרים ולאחר שנות התעללות, ולעתים לא התקיימה עד אשר היה מאוחר מדי. כאשר אדם חש שלא בטוח בביתו שלו ובקרב בני משפחתו, חושש מפגיעה פיזית, מינית, נפשית, מילולית ופגיעה בזכויות הפרט או אחרת, מומלץ לפנות לייעוץ ראשוני, על מנת לסלול את הדרך לפתרון.
מהם הכלים המצויים בידי עו"ד אשר מתמחה באלימות משפחה?
בטווח הקצר ולהוביל אותו לתהליך מוגן ובטוח לטווח הארוך, תוך מציאת פתרונות מתאימים לאותו מקרה, בין אם על ידי פנייה למשטרה ו/או לבית משפט לקבלת צו הרחקה, בין אם על ידי מציאת פתרונות לענייני משמורת ומזונות ויצירת הפירוד המתאים בין הצדדים על ידי איזון פערי הכוחות ושמירה על זכויותיו של הנפגע כך שלא היה הגורם המוחלש, כפי שהיה בעקבות האלימות. יתרה מכך יצוין כי לעיתים האלימות מאפשרת אף איזון לא שוויני בתחום הרכושי ו/או פיצוי שיאפשר לגורם הפגוע לצאת לדרך חדשה כשידו על העליונה.